keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kevättä langoissa!

Iski aivan hallitsematon värjäys himo ku toisella silmällä kattelin ohjelmaa "neulontakerho" ja siinä värjättiin lankaa, ja sillä oli sellanen tosi hieno vyyhteämis masiina jossa sai tavallaan 3 vyyhtiä jotta voi värjätä saman levyisiä raitoja helposti. no eihän mulla sellaista hienoa apuvälinettä ole, joten eiku miettimään miten tän sais toteutettua koti oloissa?? vastaus: tuolin jalat! :D ihan loistavaa, ja eiku kokeilemaan! kerällinen valkoista tico ticoa auki ja tuolin jalan ympäri pyöritystä. 


Siinä se nyt ois pyöriteltynä. tarkoituksella laitoin langat risteämään jotta ne pysyy järjästyksessä, joka toimi itseasiassa tosi hyvin, vyyhti oli värjäämisenkin jälkeen aivan suora, ei takun takkua! Jes! 

Monesta kohtaa "vyyhti" tiukasti kiinni, ja irti tuolista.


Kool-aidit auki ja värit sekaisin. Keltaiseen käytin mangoa, punaiseen mansikkaa ja mandariinia ja vihreä tuli limestä. :) Keltainen (joka oli vyyhdin keskimmäinen lenkki) mikron kestävään kulhoon ja väri päälle, lautanen kulhon alle, ja kummatkin reunimmaset vyyhdit lautaselle tarkasti erilleen toisistaan ja värit päälle. Mikrossa sellaiset oisko ollut 5 minuuttia. Huolellinen huuhtelu ja kuivumaan. 


Sitten vyyhti kerälle tai tässä tapauksessa kerille. :)Pakko oli päästä kokeileen miten tämä raidoittuu, joten 2 bambu puikoilla sukka alulle, ja tasaraitaistahan siitä tuli. Oisin toivonut leveämpiä raitoja, joten täytyy vielä suunnitella tätä juttua mutta ei tämä huono ole näinkään. :) Ihanan keväistä ja raikasta!5 kommenttia:

 1. Onpas hienot sukat tulossa.Ha hyvä keksintö tuo vuuhdittäminen ;)

  VastaaPoista
 2. Herramunjee, miten hauskan näköistä! Pitäisiköhän joskus uskaltautua kokeilemaan...?

  VastaaPoista
 3. voi kannattaa joskus kokeilla! se on tosi kivaa, ja varsinkin jos kokeilee näillä kool-aideilla pahin mitä voi sattua on että langasta ei tuu just sen väristä ku ois halunnu... :)

  VastaaPoista
 4. Tuo tuolin jaloille ristiin vyyhdittäminen onkin hyvä keksintö. Tulisko leveämpää raitaa jos kierrät vaikka kolem kertaa vuoron perään joka jalalle?

  VastaaPoista
 5. Juu, no teinkin seuraavan erän sillee että laitoin 2 tuolia vieretysten ja pyöritin ensin toisen tuolin selkänojalle 10 kierrosta ja sitten toisen ympärille 3. Siitä tuli juurikin leveämpiä raitoja suht helposti. :)

  VastaaPoista