keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Sammal-huivi

Sain joululahjaksi pari kerällistä liukuvärjättyä mohairia, ja otin sen nyt käsittelyyn. Ja huivihan siitä tuli, hyvin yksinkertaisella mallilla. Tavoite oli saada mahdollisimman ohut ja kevyt kolmio huivi. Nimi sammal tuli tehdessä, lanka kun oli tuollainen vaaleasta vihreään liukuva ja mallin kanssa siitä tuli hyvin sammalmainen pinta. Malli ihan omasta  päästä, ja ajattelin tässä nyt jakaa sen teidän kanssa. ^^ ensimmäistä kertaa kirjoitan ohjetta, joten jos siihen tulee jotain hirveän suuria virheitä niin antakkee anteeksi. :D ja kysykää ihmeessä jos joku jää epäselväksi. :) 


Sammal-huivi

Tarvit mohair lankaa, tai muuta valitsemaasi lankaa. Ota vähintään yhtä kokoa suuremmat puikot kuin mitä vyötteessä on suositeltu, itse käytin numero 7 pyöröpuikkoja mohair langalle johon suositeltiin 5 puikkoja.

Luo 6 simukkaa, ja neulo näillä aina oikeaa 3 kerrosta. 

Aloita neulomaan mallikuviota. 
Neulo ensimmäinen silmukka sekä etu että taka reunasta (tämä lisää alkuun yhden silmukan), *langankierto, kaksi oikein yhteen* toista kerroksen loppuun. 

Neulo taas ensimmäinen silmukka sekä etu- että takareunasta, ja neulo kaikki kerroksen silmukat oikein. 

Jatka näiden kahden kerroksen toistamista kunnes olet tyytyväinen kokoon. Muista tehdä lisäykset jokaisen kerroksen ensimmäiseen silmukkaan. Päättele silmukat joustavalla päättelyllä: neulo ensimmäiset kaksi silmukkaa oikeen, vie vasen puikko neulottujen silmukoiden sisään, koukkaa lanka oikealle puikolle ja tuo neulottujen silmukoiden läpi (eli: neulo taka reunoistaan yhteen). Neulo yksi silmukka ja vie taas vasen puikko neulottujen sisään ja neulo nämä taka reunasta yhteen kuten edellä ,toista. Päättelystä tulee joustava.  :)


4 kommenttia:

 1. Miten ihana tuo profiilikuvasi <3

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! <3 siinä on mun pikku poika about vuoden ikäisenä... ^^

  VastaaPoista
 3. SNY-parisi täällä taas vierailulla :) Ihanan näköinen huivi..Ensi vilkaisulta luulin, että huivi oli virkattu, mutta sitten katsoin tarkemmin :) Täytyykin itse kokeilla jossain vaiheessa, vähän vaihtelua ainaisiin virkattuihin huiveihin :D
  Ps. Täällä kovasti jo pohditaan, että mitä siihen ekaan pakettiin pistetään... :)

  VastaaPoista
 4. Kokeile ihmeessä! Hyvin rentouttava kudottava, niin helppo että onnistuu teeveetä katellessa! ^^ Ja nopea, valmistuu viikonlopussa. :)

  Millään en malttais odottaa pakettia! :D

  VastaaPoista